Árverési tudnivalók

VI. Mosoly Jótékonysági Art-Craft-Design online aukció
2021. november 19. 19.30.

Licitálási lehetőségek

1. Online licitálás az árverés élő közvetítése alatt

Regisztráció 
Amennyiben Ön szeretne licitálni az online aukción, kérjük regisztráljon legkésőbb 24 órával az esemény kezdete előtt az alábbi felületen: https://www.viragjuditgaleria.com/hu/log-on
A regisztrációt követően megerősítő e-mailt kap, az abban található linkre kattintva tud bejelentkezni

Bejelentkezés 
Amennyiben már regisztrált és megerősítő e-mailt is kapott, a bejelentkezés gombbal tud belépni az online licitáláshoz az aukciós felületre: https://www.viragjuditgaleria.com/hu/log-on

A bejelentkezés után az élő aukció menüpontra kattintva követheti november 19-én pénteken 19.30 órától az árverés élő közvetítését, és az esemény alatt ugyanezen a felületen tud licitálni is.

Tudnivalók az online licitálásról:

 • Az online aukciós felület az aukció sorrendjében mutatja az egyes tételek fotóját, a tétel aktuális árát, és a következő licitlépcsőt.
 • A kiválasztott tétel alatt elhelyezett Licitálás gombra kattintva tud ajánlatot tenni.
 • Abban az esetben, ha Ön adta a legmagasabb ajánlatot, a rendszer zöld gombbal jelzi Önnek, hogy Öné a nyertes licit. Azonban abban a pillanatban, ha Önt túllicitálják, a rendszer piros gombbal jelez. Ekkor lehetősége van a további licitre.
 • A tétel leütése előtt a rendszer még egy utolsó, csöngetés formájában hallható figyelmeztetést fog Önnek küldeni.
 • A képernyő bal oldalán Ön nyomon követheti a licitek alakulását, azaz, hogy a további licitek a teremből, vagy online formában érkeznek-e.
 • A képernyő jobb oldalán pedig az árverés vezetőjét fogja látni az élő közvetítés videóján.

Az aukciós licitáló felületen minden valós időben történik! Ahogy a fenti linken is látszik, ugyanazon az oldalon, ugyanabban az ablakban látható az online licitáló felület és azon belül videón az árverés élő közvetítése. Az élő közvetítés lejátszásához Windows 8 vagy 10 alatt futó Google Chrome programot és minimum 4 Mbit/sec sebességű internetet javaslunk. Ennél gyengébb internet sebesség esetén az élő kép és hang csúszhat. Ez esetben javasoljuk a videó kikapcsolását

2. Telefonos licitálás az árverés élő közvetítése alatt

Lehetőség van arra, hogy az árverés alatt telefonon keresztül licitáljon, tehát a kiválasztott tétel árverezése alatt telefonon közvetítjük az Ön licitálását. Ezt szükséges előzetesen telefonon vagy e-mailen jeleznie legkésőbb 24 órával az árverés előtt.
Adorján Katalin – tel: +36 30 815 7578, e-mail: mosolyaukcio@mosolyalapitvany.hu

3. Előzetes vételi megbízás

Előzetesen leadott vételi megbízás esetén az online árverési rendszer automatikusan licitálni fog az Ön nevében a megbízásban megadott összegig. Így akkor is az Öné lehet a kiválasztott tétel, ha nem tud aznap este online vagy telefonon licitálni és nem érkezik magasabb ajánlat másoktól. A fizetendő ár ez esetben a többi licitálótól beérkező legmagasabb összeg felett egy licitlépcsővel lesz. Kérjük, azt az összeget határozza meg, amelyet személyes részvétel esetén megadna a tárgyért.

Amennyiben az élő aukció alatt is be tud kapcsolódni az online árverésbe, az árverési felületen a licit gomb megnyomásával folytatni tudja a licitálást a megbízásban megadott összeg felett is.

Előzetes vételi megbízás igényét jelezheti előre:

 • telefonon: Adorján Katalin +3630 815 7578
 • e-mailben mosolyaukcio@mosolyalapitvany.hu
 • regisztráció után a Virág Judit Galéria online árverési felületén, amelynek lépései:
  1. Regisztrácljon, majd lépjen be az online aukciós felületre: https://www.viragjuditgaleria.com/hu/log-on
  2. Kattintson a Mosoly Alapítvány aukció linkre
  3. Válassza ki azt a tételt a Mosoly katalógusából, amelyre a vételi megbízást tenné
  4. Adja meg a vételi ajánlat összegét a tétel mellett található Információk boxban, majd küldje el a megbízást:

 

Ugyanolyan összegű megbízás esetén a korábban beérkezőt részesítjük előnyben. Amennyiben az árverés során azonos összegű ajánlat érkezik a teremből, mint a vételi megbízáson megadott maximális összeg, a vételi megbízás élvez elsőbbséget.

A Mosoly Aukció jótékonysági árverésén a műalkotásokra vonatkozó vételi megbízások és vásárlások esetén nem kerül felszámolásra a Virág Judit Galéria aukcióin megszokott 20%-os jutalék összege, kérjük hagyja figyelmen kívül ezt a kiírást.

Online rendszeren keresztül leadott vételi megbízást legkésőbb 24 órával az aukció kezdetét megelőzően tudunk fogadni. Online leadott vételi megbízását az aukció időpontját megelőzően 24 órával vonhatja vissza.

Árverési feltételek

A Virág Judit Galéria Árverési feltételeinek kiegészítése

A leütési ár megfizetése

A Leütési Ár egy részét Vásárló közvetlenül a Művésznek fizeti meg egy adásvételi szerződés alapján. A Leütési Ár másik része a Mosoly Alapítvány támogatása: ezt az összeget Vásárló közvetlenül az alapítványnak fizeti meg, támogatási szerződés alapján. Az alapítvány részére támogatásként felajánlott tárgyak (árverési tételek) Leütési Ára teljes egészében a Mosoly Alapítványnak fizetendő támogatási szerződés alapján kerül megfizetésre. Vásárló a Jótékonysági Árverést követő 3 munkanapon belül e-mail formájában értesítést kap a megvásárolt tárgy(ak)ról, és a részletes fizetési feltételekről.
 • A Művészárat Vevő az árverés napját követő 8 napon belül banki átutalással fizetheti meg. A Művészár készpénzben történő befizetése a Művésszel történő egyeztetés alapján lehetséges.
 • A Támogatást az Alapítvány részére a Támogatási szerződéstervezetben meghatározott határidőn belül készpénzben (a Kedvezményezett irodájában 1066 Budapest, Nyugati tér 1. Appy Centrum, VI. emelet), vagy banki átutalással fizetheti meg a Vevő. Amennyiben a Vevő igényt tart a támogatási szerződésre, úgy Vevő a támogatási szerződés végleges verziójának két aláírt példányát megküldi Alapítvány részére.
 • Amennyiben a Vevő a Leütési Árat maradéktalanul megfizette, az Árverési Tétel a Mosoly Alapítvány irodájában (1066 Budapest, Nyugati tér 1. Appy Centrum, VI. emelet) átvehető.
 • A Vevő a megvásárolt Árverési Tétel elszállításáról a Vételár kiegyenlítésével egyidejűleg, a Jótékonysági Árverés időpontjától számított 14 munkanapon belül köteles az Alapítvánnyal kölcsönösen együttműködve gondoskodni. Az átadásnak a jelen pontban meghatározott határidőn belüli, a Vevő hibájából történő meghiúsulása esetén sem a Kedvezményezett, sem az Árverés Lebonyolítója nem felelős az Árverési Tétel sérüléséért vagy elvesztéséért. Az Árverési Tétellel kapcsolatban felmerülő kárveszélyt a jelen pontban meghatározott határidő elteltével a Vevő viseli.

Fogalmak

 • Leütési Ár: Az adott tételre legmagasabb áron ajánlatot tevő Árverési Vevő vételi ajánlatának elfogadásával és az elfogadás leütéssel történő visszaigazolásával kialakult magyar forintban meghatározott bruttó ár, amely Művészár és a Támogatás összege.
 • Művészár: a Leütési Árnak a Művészt megillető része.
 • Támogatás: a Leütési Ár azon hányada, amely kizárólag a Kedvezményezett Mosoly Alapítvány közhasznú tevékenységének támogatására szolgál.

Licitlépcsők

 • 0 Ft – 200 000 Ft között: 10 000 Ft
 • 200 000 Ft – 500 000 Ft között: 20 000 Ft
 • 500 000 Ft – 1 000 000 Ft között: 50 000 Ft
 • 1 000 000 Ft – 2 000 000 Ft között: 100 000 Ft
 • 2 000 000 Ft – 5 000 000 Ft között: 200 000 Ft
 • 5 000 000 Ft – 10 000 000 Ft között: 500 000 Ft
 • 10 000 000 Ft – 20 000 000 Ft között: 1 000 000 Ft

További információ

Az aukció
főszponzora
A Mosoly Alapítvány stratégiai támogatói
Az aukció
stratégiai partnere
Az aukció további partnerei